Blogi

Auta myyntiäsi myymään ratkaisujasi 2020-luvun tapaan

CPQ
Tuo myyntikonfiguraattorilla tuotetieto asiakkaan kannalta helposti ymmärrettävään muotoon!

Uusilla digitaalisilla työvälineillä myynti pystyy työskentelemään helposti tiedolla, joka on sekä myynnille että asiakkaille olennaista kaupanteon kannalta. CPQ:n eli myyntikonfiguraattorin ajatus perustuu siihen, että se opastaa myyjää tiedonhankinnassa koskien oikeaa ratkaisuvalintaa ja sen avulla myyjä löytää juuri asiakkaalle parhaan ratkaisun.

Myyjän selvittäessä oikeat tiedot asiakkaan käyttötarpeesta, myynti sujuu helposti hyödyntämällä CPQ:n sisältämää tuotetietopankkia. Tuotetiedot esitetään myyntikonfiguraattorissa niin, että myyjän on ne helppo esittää asiakkaalle helposti ymmärrettävällä tavalla. Tällöin asiakas ymmärtää riittävällä tarkkuudella millaisen ratkaisun hän on ostamassa. Tiedot kaupan sisällöstä ovatkin siis siinä muodossa minkä pohjalta asiakas pystyy tekemään ostopäätöksen.

CPQ eli myyntikonfiguraattori onkin myyjälle tänä päivänä välttämätön digitaalinen työkalu.

Miten myyntikonfiguraattori auttaa myyjää valitsemaan oikein tietovuoren äärellä?

Myyntikonfiguraattori jäsentää tietoa myyjälle hänen käyttötarpeensa mukaisesti. Myyjän tehtävänä on löytää asiakkaalle parhaiten sopiva ratkaisu tuoteportfoliostaan. Myyjä tekee ratkaisuvalintaa niillä asiakkaalta pyydetyillä tiedoilla, jotka tuovat asiakkaalle juuri oikean ratkaisun asiakkaan tarpeisiin. Myyjän ei siis tarvitse etsiä oikeaa ratkaisua isosta datamassassa, vaan CPQ -työkalu valitsee myyjälle oikean ratkaisun yrityksen tuotevalikoimasta perustuen myyjän järjestelmälle toimittamiin tietoihin. Tiedot voidaan syöttää CPQ-järjestelmään joko käyttäjän (myyjän tai asiakkaan) toimin tai eri rajapintojen yli hyödyntäen esimerkiksi testilaitteiden tuottamia tietoja. Näin asiakkaan datan pohjalta mitoitetaan heille parhaiten sopiva ratkaisu.

KlaroCPQ:n toiminta-ajatuksena on tehdä oikean ratkaisun valinta myyjälle mahdollisimman helpoksi. Näin olemme toimineet aina vuodesta 2004 saakka.

Mitä jos myytävien ratkaisujen tuotteistaminen on kesken?

Yritykset haluavat tuotteistaa ratkaisuvalikoimaansa. Tuotteistetut modulaariset ratkaisut antavat sille operationaalista tehokkuutta, ja nopeuttaa niin myynti kuin tuotantoprosessia. Tuotteistaminen tuo myös varmuutta oikeista myyntihinnoista ja riittävästä kannattavuudesta.

Monilla yrityksillä tuotetiedot ovat puutteellisesti järjestelmissä, jos niitä ylipäätään on määritetty tarkasti. Yksi vaihtoehto on kerätä myytävien tuotteiden tietoja lisäämällä ne myyntikonfiguraattoriin sitä mukaan kun niitä tarjotaan asiakkaille. Hankkimalla myyntikonfiguraattorin yritys voi ottaa siis haltuun myös tuotteistamisen prosessin.

KlaroCPQ myyntikonfiguraattorilla saat siis helposti tuotetiedot haltuun ja yrityksesi käyttöön niin myynnissä kuin tuotannossa!

Lisätietoa CPQ:n käyttöönotosta ja tuotetiedon hyödyntämisestä myynnissä saat meidän ostajan oppaasta  tai ottamalla yhteyden meihin.

Kiinnostuitko?

Marko Rapeli
Chief Growth Officer
+358 50 3233 973
marko.rapeli@klarocpq.fi

Ota yhteyttä